Punainen Manifesti Koska kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä

Ydinvoima ei kuulema saastuta mitään

Tuntuu siltä, että ihmiset ja politiikot jakaantuvat ydinvoimaa koskeviin kysymyksiin selvästi kahtia; on joko myönettävä luvat kaikille kolmelle ydinvoimalalle tai kiellettävä ne kokonaan. Tämä on lyhytnäköistä ja mustavalkoista ajattelua niinkuin Jutta Urpilainen sanookin. Ydinvoimaan ei missään nimessä tule suhtautua fanaattisesti, kuten uskontoon suhtaudutaan ja jota kokoomus ja sen puisto-osasto erityisesti harrastavat.

Jyrki Kataisen mukaan varsinainen ekoteko olisi antaa luvat kolmelle uudelle ydinvoimalalle. Herää kysymys, mikä olisi vielä suurempi ekoteko? No tietenkin neljäs, viides ja ehkä kuudeskin ydinvoimala! Vihreät taas haluavat lisätä Suomen riippuvutta entisten isäntien sähköstä ja aiheuttaa lisää päästöjä maapallolle. Onkohan tämäkin sitä kokoomuslaista ekologista ajattelua?

"Olennaista ei ole uusien ydinvoimalupien määrä, vaan megawattitaso johon tähdätään. Yhden uuden ydinvoimalan teho voi parhaimmillaan olla jopa viisinkertainen verrattuna esimerkiksi Loviisan ykkös- ja kakkosreaktorien tehoon." - Jutta Urpilainen

Vaikka Greenpeace muuta väittääkin, ydinvoimalla on hyviä puolia. Se on lähes päästötöntä, sähkön tuottaminen on halpaa, vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja auttaa pitää sähkön hintaa matalana. Lisäksi eurooppalaiset ydinvoimalat ovat turvallisuudeltaan huippuluokkaa.

Toisaalta on moraalisesti hyvin arveluttavaa, että tuotamme energiaa, joka jättää vaarallista säteilyä vielä tuhansien vuosien päähän. Ydinjätteen vaarasta kertoo se, että elkkä tulittikuaskillinen ydinjätettä voi saastuttaa koko Päijänteen juomakelvottomaksi.

Tämän lisäksi pitää muistaa onnettomuusriskit. Vaikka eurooppalaiset ydinvoimalat ovat toimineet yhteenlaskettuna 10 000 vuotta ilman ydinkatastrofia läheltä-piti tilanteita sen sijaan on tullut. Vuonna 2006 vakava ydinonettomuus oli vain 18 minuutin päässä, johtuen suunitteluvirheestä.

Tässä oli kaksi tärkeintä ydinvoiman riskiä. Sen lisäksi ydinvoiman lisääminen tarkoittaa myös uraanin louhinnan lisäämistä, joka taas tarkoittaa ydinaseen leviämisen riskiä. Kukaan ei varmaan halua ydinasetta radikaaleille islamisteille tai uuskonservatiiveille? Amerikalla on jo ydinase, mutta voimme estää sen joutumista islamistien käsiin.

Kaikista järkevintä on siis myöntää lupa yhdelle uudelle ydinvoimalalle ja lisätä asteittain uusiutuvien energioiden käyttöä ja vähentää turhaa energiankulutusta. Auringo säteilee maahan niin paljon energiaa, että jos saisimme talteen edes 0,001% voisimme lopettaa fossiilisten polttoaineiden käytön. Ongelma on siinä, että teknologiamme ei vielä riitä kaikkien uusiutuvien energian käyttöönottoon ja siihen on panostettava.

Yhteiskunnan pitää entistä vahvemmin tukea uusiutuvien energioiden käyttöä. Edelläkävijöitä ja suunannäyttäjiä ovat Tanska ja Saksa. Tanskalaisesta Frederikshavnista on tulossa vuoteen 2015 ensimmäinen päästötön kaupunki Euroopassa. Saksassa on yli 300 000 sähköntuottajaa, jotka tuottavat sitä uusiutuvalla energialla.

Jutta Urpilaisen artikkeli ydinvoimasta on erinomainen ja sen voi lukea tästä. Olisin oikeastaan voinut lisätä pelkän linkin artikkeliin, koska Urpilaisen kirjoitus on kaikin puolin kattavampi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

Niin näitä ydinalan ostamia sysimustia VALHEITA heitetään eetteriin kuin nauhaa. Aivan niin paljon kun tyhmiä rahapalkasta sontaansa syytäviä Helsingin eliitin talutusnuoraan ja miliisien suojeluun vaan piisaa.

Näille nenäseeproille on muutama yhteinen piirre. Suuren kaljamahan päällä pomppiva ontto pää ja ryypätyn virkansa jäljiltä tyhjyyden auoisa katse. Eli tällaisen tyhjänjauhajien kokemus tuosta ydinalasta perustuu postikorttikuvaan takkansa päällä.

_No mitä sitävastoin ME ydinalalla vuosikymmenet sisäpiirissä työskennelleet tiedämme ydinvoiman olevan? Niin sikäli kun poliisien estomuurien läpi totuuksia edes saamme esittää:
__________________________________________________

A/Ydinvoima on MAAILMAN saastuttavin energiamuoto KOSKAAN! 2008 eteenpäin energianegatiiviseksi muuttunut uraanin jalostus vaatii 2kWh fossiilidieselernergiaa tuottaakseen köyhästä malmistaan 1kWh ydinsähköä.

B/1000MW ydinvoimala tuottaa VUODESSA 14 200 000 000kg vuosimiljoonan säteilevää ikijätettä.

C/Ydinvoima hamuaa maahamme 80 000km2 kokoista ja 20m paksua uraanimalmioverkostoa, jotta EU kykenisi pyörittämään ydinvoimaloitaan kymmenisen vuottaan. Askolaan aiotaan rakentaa tätä varten isotiooppilaitos ja Suomeen EU:n ydinjätteitä haalitaan jo 9v putkeen TVO/GTK/Posivan toimin.

D/ Ydinjätteestä ASEA-atom kertoi sen olevan ihmiskunnan vaaralllisin myrkky, vaikkei säteilisi LAINKAAN! Se on aine joka tappaa näkemällä.

E/ Ydinvoiman salatuin piirre on sen säteilyn kertyminen maailman biotooppeihimme. Vuodesta 2003 lähtien ollaan lentoruiskutuksin ajettu maailman boorit lentokoneista, koska typpikehämme alkaa sponttaanisti fissioimaan näistä 10-kertaistumisensa kertymistä.

F/ Tarja Halonen 01.01 kertoikin maailman ajautuneen ydinalan menettäessä myös booriajonesteensä tilanteeseen, jonka seurauksena 2010 on PAKKO kutsua kokoon maailmanhistorian ENSIMMÄISEEN HÄTÄKRIISIKOKOUKSEEN!
__________________________________________

PS. Koska ydinala edustaa 94% kansainvälistä ASEtehtailua alaan liittyy kansanmurhaamisien ja mustan rahan kulttuuri elimellisemmin kuin missään muussa! Siksi alan lahjusrahat keräävät raatokärpäsiä, poliiseja ja muuta poliittista rikollisjoukkiota enemmän kuin huumekaupat konsaan. Koska Suomen lehdistön, politikkojemme ja poliisien korruptioaste on tunnetusti niin rajua, ettei ilmitulovaaraa OLE!

Puppek (nimimerkki)

1. On olemassa paljon pahempiakin aineita kuin ydinjäte. Oletko koskaan kuullut divetymonoksidista? Se on vahvasti syövyttävä aine ja se tappaa kymmeniä ihmisiä vuosittain. Pahinta kuitenkin on, että divetymonoksidia on päässyt jo elinympäristöömme. Sitä on niin ilmakehässä kuin vesistöissämme. Eikä kukaan puhu asiasta!

oumo (nimimerkki)

ei niin ja tämän myöntää myös teidän vasukeiden rakasta IPCC!

http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2010/01/11/...

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

#1 Heh heh! :-D

#2 Divetymonoksidi on järkyttävää ainetta! Viimeisimpien tietojen mukaan sitä on rikastunut jokaiseen ELIÖÖN. Niin sinuun kuin minuunkin. Sitä on myös lähes kaikissa elintarvikkeissa ja juotavissa! Kerta kaikkiaan järkyttävää tavaraa!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

En muista nähneeni yhdessä jutussa niin virheellistä tietoa kuin #1. Mikään siinä ei ole totta.

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

#5 Niinpä. Mutta tuo divetymonoksidi on se juttu. ;-)

TP (nimimerkki)

"Toisaalta on moraalisesti hyvin arveluttavaa, että tuotamme energiaa, joka jättää vaarallista säteilyä vielä tuhansien vuosien päähän."

Tämä on äärimmäisen pieni moraalinen ongelma sen rinnalla, että fossiilisilla muutamme koko ilmaston.
Toisaalta, vaarallisin ja suurin säteilytaso poistuu jo yhdessä - kahdessa tuhannessa vuodessa. Kun jätteen vaarallisuus laskee suhteellisen nopeasti luonnonuraanin tasolle, niin eikö meidän pitäisi olla huolissamme luonnonuraanista - joka muuten on melko yleinen aine.
Jätteet ovat myös tulevaisuuden polttoainetta.

"Tämän lisäksi pitää muistaa onnettomuusriskit. Vaikka eurooppalaiset ydinvoimalat..."

Me emme voi vaikuttaa kuin suomalaisiin voimaloihin. Vaikka purkaisimme kaikki ydinvoimalamme, ei eurooppalaisten voimaloiden turvallisuus siitä paranisi. Meille ainoa turvallisuusnäkökohta täytyy siis olla omat suomalaiset ydinvoimalamme.

"Sen lisäksi ydinvoiman lisääminen tarkoittaa myös uraanin louhinnan lisäämistä, joka taas tarkoittaa ydinaseen leviämisen riskiä."

Höpön höpön. Suomalaisiin ydinvoimaloihin louhittu uraani ei levitä ydinaseita.

Aurinko ei paista Suomessa talvella.
Toisaalta, aurinkopaneelit on jo keksitty. Sen kun asennat itsellesi ja alat nauttia "ilmaisesta" energiasta. Lycka till...

Saksassa ja Tanskassa on kallis sähkö.
Saksa joutuu perumaan päätöksensä luopua ydinvoimasta.
Saksan co2-päästöt eivät ole vähentyneet tuulimyllyjen aikana.
Tanska hyödyntää tuulisähköntuotannossaan Norjan vesialtaita.
Tanska on valmis tekemään mitä vaan, koska ennen tuulivoiman rakentamista sen energiantuotanto oli 100-prosenttisesti fossiilista. Nykyään se on vain 80-prosenttisesti.
Suomi sen sijaan on uusiutuvien energioiden käytössä suurvalta. Saksa ja Tanska voisivat ottaakin oppia Suomesta.

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

TP:n sepusteessa on edes "YKSI" aihe, joka on kommentoinin väärti: "Vaikka purkaisimme kaiki ydinvoimalamme. . . "

-Tuosta voisimme tosiaan remukkaasti kaikkien iloksi ALKAA!)
---------------

-CO2 pitoisuus maailmassamme EI ole ongelma. Oikeasti maailman ilmakehän CO2 pitoisuus on viimeisen 250milj. vuoden aikana laskenut silloisesta 3000ppm tasostaan nykyiseen 8-osaansa 385ppm sanoo mm. Tieteen Kuvalehti:
http://kuvaton.com/k/XBP.jpg

-Ja kuten huomasimme ydinalan tällainen CO2-myyntikamppanjointi meni Tanskassakin penkin alle koskei ydinalan valheisiin enää maailman päättäjät uskoneet.
----------
CO2 BY IAEA.

Yleisesti ihmisille syötetään väitettä, jonka mukaan CO2 määrän kehitys
olisi ikäänkuin juna kiskoilla. Vielä 2009 joulukuun paukkupakasissa
TVO/SUPO/Posivat koetti väittää kuukautta kaikkien aikojen "kuumimmaksi",
hohoijaa! Tällaisia harhautuksia käytti mm. IAEA-ydinrikollisiin
päämääriinsä mm. Tanskan "ydinvoiman pakkomyyntikokouksessaan 2009". Miksi
tämä ei sitten mennytkään kaikille läpi, kuten pettymään joutunut
ylikansallinen ydinrikolliskoalitio oletti? Syitä on toki lukuisia
energianegatiivisesta uraanin kaivuusta lähtien, aina ydinalalle elintärkeän
"boorijarrunesteensä" totaaliloppumisista globaaliin ilmakehäionisaation
kasvuräjähtelyihin.

Näistä olen jonkinveran kertonuit. Mutta nyt haluan ottaa esille myös
sellaisen näytön, joka pöyhii CO2 mittausasemien joutumisten
"kaupunkikeskuksiin" muodostamista ei tässä niinkään vaahdotusta
"lämpöhotspoteista". Vaan siitä kylmästä totuudesta, että MYÖS CO2
tuottolaitoksien savujen alta tilastolliset hotspottiharhat tajuttiin jo yli
100v sitten. Mutta IAEA-ydinhurmosliike ei tällaisistakaan halua sanaakaan
puhua. No lukekaa itse megalöydökset aiheesta ja tehkää omat
"ydinalakorruptointikytkösten hahmotuksenne.":

http://kuvaton.com/k/gw0.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/gw0.jpg[/img]
---------------

*Jo Einstein kertoi miten SÄTEILYN ENERGIA on yhtä ikuista kuin aine. Maailman ydinvoimalat ovat jo mittareissa suoraan näkymättömin kanavasäteilykertymistään, Ajzenbergin-kuorimallisäteilyvarastoistaan 10-kertaistaneet säteilypäästökertymillään globaalin taustasäteilyn tasomme. Turun yliopisto julkaisi 1993 maamme salatuimman SYKEsarja B7, jonka mukaan ydinaavikoitumisen ydinvoimakatastrofimme on tämän näköinen kerryttäessään tritiumsäteilysaastojaan maailmaamme liki 300-kertaistaen. Siksi, tosiaan siksi Helsingin ydinkiimaisinkin alue kieltäytyy JYRKÄSTI hyväksymästä TAPPAVAKSI tunnettua ydinvoimaloita alueilleen:
http://kuvaton.com/k/XBr.png

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

YDINputkilinjat Helsinkiin!!!!!!

Aivan LOISTAVAA materiaalia. Kunhan tajuaa energiamekanismien karun faktan. Yksinkertaisen mykistävää kamaa näköjään neteistäkin löytää, kun liikkuu silmät auki. Kaikki tässä on lisäksi kotidemottavissa myös!
http://kuvaton.com/k/Xhx.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/Xhx.jpg[/img]

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

Kanavasädetonnistoista.

Viikko 4, 2010 jää mieleen jaksona, jolloin sain peittelemättömät uhkaukset eestiläisiltä, (Viro on virolaisille ja Eesti venäläisille. Siksi ko. on "Kose:sta, luopiovenäläinen Virosta). Kyseessä oleva NATO päällikkö kenraalit johtaa kuulema Suomen nettikontroliosastoaan mm. Tampereen ilmavoimien alueilta. Ilmoittaen suorasukaisesti, että materiaalini, joissa keskustelen "kanavasäteilypäästöistä ydinvoimaloistamme sähkölinjoilla Helsinkiinpäin" ovat oikeuttaneet minut koko HEIDÄN organisaationsa, kuten hän alleviivasi, "ykköshyökkäyskohteeksi!" En yhtään epäile NATO-kenraalin laeistamme piittaamattomia valtuuksia Anne hölmlundin ostamana syöttiläänä. Kyseinen kalunaherra kun "malliksi" ajoi minulle raivoten alas ison määrän Suomen keskeisimpiä keskustelufoorumeita alta kenenkään estämättä hetkessä. Kuulema ko. "maahamme miehittämään" tulleet NATO-miliisit kauppaavat sivubisneksinä mm. raskasmetallimyrkkyjään mm. Tampereen seuduilla minkään uskaltamatta puuttua! NATO-joukkioiden röyhkeys näissä "ydinalan ostamissa hankkeissaan" perustuu, faktaan ettei Suomen lait ydintyyliin heille paina pätkän vertaa!

100g, vai satoja kiloja?
1000MW perusydinvoimalan vuotuinen 100 000kg polttoainemassansa kadon lasketaan liikuvan "virallisessa" STUK mallinnuksessa, TVO:n "Ympäristövastuuraportoinneissaan n.100g- alta kilon. Kun taas K. Fajans Luonto ja me 6 mukaisessa OTAVA julkaisussa kanavasäteilynä kerrotaan kadoksi 250-400kg luokat! Tämä poistuu suoraan reaktorista tonnistoina, jonka esim. TVO mittauttaa 500kpl polttoainenipustaan vuosittain. Toki asian tarkoin salaten! Koska massakatoerot ovat noin valtavia kysytään minulta kiukulla KYKENENKÖ osoittamaan muita ydinfysiikan julkaisuja, joissa tätä murskaavaa eroani voitaisiin konkretisoida? Vaikka IAEA on tehnyt k a i k k e n s a peitellääkseen aiheen tiedostoja, osaava lisämateriaalia löytää. Ja tasapuolisuuden nimessä kilpailevalta yhtiöltä, WSOY:

Luonto tieteen valossa IV v.1911 siv. 373:"Voidaan kuitenkin laskea, että radium noin 1760 vuodessa menettää säteilyn kautta puolet painostansa. Jos meillä nyt 1911 olisi 1 gr radiumia, niin se v.3671 painaisi vain 0,5gr. Mutta paitsi näitä säteitä, joista olemme kertoneet, eroaa radiumista vielä muutakin."(Kanavasäteilyä!) Radium on ideaali aine ottaa vertailuksi, kun se ON säteilyn hajottamaa varsinaista uraanisarjajohdannaista. Voimme laskea malliksi miten käyttäytyivät jo vuosikymmeniä ennen ensimäistäkään reaktoripolttoaan läydetyt luonnontilaiset vuosimiljoonat stabiloituneet uraanijätemalmiotonnistot. 1000MW reaktorissa on 100 tonnia uraania. Kun se aktovoidaan fissioimaan muodostuvat säteilykasvut ja säteilyvuotomäärät nousevat rajusti yli ko. radiumin tasojen. Alkuun reaktorista poistettu uraanijäte otetaan laskennan perustaksi, voimme saada jo varsin rinnastettavia tuloksia mikä on totuus kanavasäteilyn ionisoinnin reaktoreista ulos diffuusoituvan kilomäärien kohdalla!

WSOY-julkaisun mukaan 100t radiumista katoaisi 1760v. aikana puolet 50 000kg. Tämä jaettuna vuotta kohden antaa varsin sykähdyttävät poistumat /1760v= 28,4kg/vuosi! Lukusuhteena suorastaan uskomaton! Kauas taakse jäivät STUK:n ns. "virallisvalheet" muutamista sadoista grammoista. TVO:n samanhenkiset ns. "yhteiskuntavastuuraporttipäästöjen" muutamat ruokalusikalliset megabesquerrelleineen yms. Itse asiassa kalkyloimamme 28 kg/v on liki tarkoin Fermin ja Hylleraasin 1945-1953 mukaiset, laskettuina reaktoreista poistuvien neutronien massoina. Kun fissiota kohden karkaavaksi neutronivuoksi lasketaan n. 20kpl/fissioräjähdys/ uraani U-235 atomi. Mutta ei tässä kaikki. Kun puhutaan nimenomaan KÄYVÄN reaktorin kanavasäteilyn määristä 1000MW reaktorin polttoainekatojen kerrottiin olevan 250-350kg/v. Koska reaktori käyvänä tuottaa (kanava)säteilytehoja aivan eri tasoissaan, kuin pysäytettynä, pitää meidän lisätä aiempaan radiumkaavaamme varovaisesti arvioiden vähintään nollat perään, 300kg!. Kas nyt olemme liki pilkulleen niissä satojen kilojen vuosipainopoistumissa, joista kanavasäteilyfaktat kuuluisaksi jo tulivat. Niin kuuluisiksi, että tiedon julkaisijatahoa alettiin peittelemättä pitämään Suomen ykköshyökkäyskohteina ydinalan ostamissa miliisi-invaasioissa! Miksi Posiva-Onkaloinnistaan poistuvasta kanavasäteilevästä ydinjätteestä jo 4000 vuoden aikana ei puhuta? Vaan pokkana 100 000

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

Mielenkiintoista demomateriaalia elektroniputkista.

Osa 1 perehdyttää itse terminologiaan ja tekniikkaan:
http://kuvaton.com/k/fvG.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/fvG.jpg[/img]
(Toimii näillä koodein paremmin keskustelufoorumeissa kuvat avaen)

Osa II tuo jo sitten syvällisempään todistamiseen mitä ennenkirjoittamatonta ohi sensorien aiheesta löytyy:
http://kuvaton.com/k/fv8.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/fv8.jpg[/img]

Osa III luo syväluotaavaa ennen julkaisematonta dokumentoitua faktaa "pantteritäpläporan" säteilyeroosion supersalaisuuksien energiamekanismeista läpi aineen, kuin aineen. Tuosta vaan vaikka reaktoripönttö vuotavaksi seulaksi! On sisäministeriöiden ohi, erikoisoikeus päästä edes LUKEMAAN näitä!
(10.02.2010 Koetin lähettää tätä viimeisintä kuvaani 2vrk putkeen. Mutten päässyt ohi kuviani tutkivien NATO-erikoisnettiturvajoukkujen kerran kertaa. Olen siis k i i s t a t t a osunut, miten sanoisin "ydinhärkiä arkaan!" Aija palvelin esim. ilmoitti kuvastani seuraavana päivänä, että lähettämäni materiaali on "LAITONTA"! Huhheijaa, mutta 2vrk loputtomalla tappelemisella ydinsensorien oli pakko taipua viimein. Johtuneeko sitten Talvivaaran uraanisekotehtailujen pysäyttelijätahon selkeistä viesteistä Suomen ydinmiliiseillemme?)

http://kuvaton.com/k/fx8.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/fx8.jpg[/img]
--------------------

Uraaninkaivuista.

*Viikolla 06.2010 Suomessa tiedotettiin ydinalan toimesta SUUREEN ÄÄNEEN miten Suomen omalla uraaninkaivuulla hoideltaisiin vuosisadat omat ydinvoimalamme tuotannot uraanimalmin Talvivaaran sivukivestä. Heti alkumetreistä hämmästytti, miksei uutisoinnissa kerrottu homman taloudellisista mielekkyyksiä, saati esim. uraanipitoisuuksia lainkaan. On todella uskomatonta millaisiin systemaattisiin vedätyksiin nykyinen Suomen tiedotuskanavat on ydinlobbarien kasvavassa epätoivossaan tuottamasta rahastuksesta valmis maineensa lokaamaan. No lukekaa alta GTk-julkaisuista miksei edes malmiprosenteista saanut uutisoida:[/b][/color]

IUREP-konsultit arvioivat, että Talvivaaran metallirikkaista mustaliuskeista voisi olla saatavissa jonkin verran uraania muiden metallien sivutuotteena. Arvio perustui silloisiin GTK:n kairauksiin, joissa muutamasta profiilista oli käytettävissä tietoja uraanipitoisuuksista (0,001–0 ,004 % U), jotka sinällään ovat mustaliuskeille tavanomaisia. Merkittävämpi sivutuoteuraanin potentiaali on Soklin karbonatiitissa, josta osa sisältää uraanivaltaista pyroklooria (0,01 % U; 2 500 tU). Suomesta kansainvälisiin tilastoihin raportoidut vähät uraanivarannot ovat kuuluneet tuotantokustannuksiltaan kalleimpaan luokkaan, ja vuosien myötä ne ovat vähentyneet 4 400 tonnista 1 500 tonniin U (in situ). Nykyiset raportoidut varannot sisältävät Palmotun ja Pahtavuoman esiintymät, ja jos niissäkin otetaan huomioon rikastushävikki,
Suomen varannot ovat [color=red][b]1 125 tU. (Talvivaara valehteli VUOSITUOTOKSEEN Suomen tarpeiksi 350t/v ;D [/b] [/color] Vähennyksen selittävät suojelualueet (Koli & Kesänkitunturi), kaivoksen sulkeminen (Vihanti) ja huono rikastettavuus & matala pitoisuus (Nuott?ärvi). Todellisuudessa Suomessa ei ole yhtään uraaniesiintymää, joka olisi kaupallisesti hyödynnettävissä: kaikki tunnetut esiintymät ovat liian pieniä ja niiden uraanipitoisuudet ovat liian matalia.

Yhteenveto Suomen tunnetuista uraanivarannoista on alla olevassa taulukossa. Yksikään näistä mineralisaatioista ei ole taloudellisesti hyödynnettävissä, kaikki ovat liian pieniä ja uraanipitoisuudet liian alhaisia. Taulukon tonnimäärät ovat geologisia in situ-arvioita, eikä niihin siten ole laskettu mukaan kaivostoiminnan saantiprosenttia, joka vielä pienentää varantoarviota.

Esiintymä Kunta Tyyppi Keskipitoisuus % U
Tonnia U
Palmottu Nummi-Pusula Migmatiitti 0,10 1000
Kesänki Kolari Kvartsiitti 0,06 950
Pahtavuoma Kittilä Juoni 0,19 500
Ruunaniemi ym.
Eno, Lieksa Kvartsiitti 0,08 – 0,14 250
Nuottijärvi Paltamo Fosforiitti 0,04 1000
Lampinsaari Vihanti Fosforiitti 0,03 700
Sokli Savukoski Karbonatiitti 0,01 2500

Uraanin tuotannosta maailmalla
Tällä hetkellä maailman suurimmat uraanintuottajat ovat Kanada ja Australia, joiden tuotanto kattoi vuonna 2005 n. 51 % koko maailman tuotannosta. Muita merkittäviä tuottajia ovat Kazakstan, Venäjä, Namibia ja Niger. Suurimmat kaivokset ovat McArthur River Kanadassa, jonka tuotanto 2005 oli 7200 t U (17,3 % maailman tuotannosta), Ranger Australiassa 5006 t U (12,0 %) ja Olympic Dam samoin Australiassa 3688 t U (8,9 %)

*Missä on loput maailmankaan tuottajat? Näköjään vähiin on käyneet, ennenkuin loppuvat nämäkin vähät käsiin!

http://www.gtk.fi/luonnonvarat/malmit/uraani/uraan...

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

T&T.YdinvoimaMikko Piiroinen, 17.2.2010, 12:56
Australialta edelleen ei ydinvoimalle

"Australia jatkaa edelleen ydinvoiman vastaista politiikkaa, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Australian pääministeri Kevin Rudd kertoi maansa kannasta. Australiassa ei ole ainuttakaan ydinreaktoria. Australia aikoo ydinvoiman sijaan panostaa hiilidioksidin talteenottoon. Ruddin mukaan hiilivoiman merkitys Australian energian tuotannossa tulee säilymään merkittävänä vuoteen 2050 saakka. Australia on maailman kolmanneksi suurin uraanin tuottaja Kanadan ja Kazakstanin jälkeen. Maailman ydinvoimajärjestön WNA:n mukaan Australian uraanivarannot ovat maailman suurimmat, kattaen 23 prosenttia tunnetuista varannoista. Uraanikaivoksia maassa on kuitenkin vain kolme."

-Australia tajuaa , että jo uraanin kaivaminen on tappamassa koko mantereen päästöineen. Mm. Kakadun luonnonsuojelualue on kuolemassa käsiin uraanimyrkyttymisiin (YLE teema, Meren salaisuudet, kertoi ja näytti tästä maailman vaarallisemmasta kaivoshankkeesta päräyttävää tuhokuvaa!). Lisäksi Australia ei halua hävittää viimeisiä vesiään ydinvoiman jäähdytystapoin 1 500L/s totaalivesikatoa/1000MW reaktori edustaa miljoonan ihmishengen elinvesituhoa ydinvoimin. Eikä MIKÄÄN JÄRKEVÄ maa näköjään lähde ydinsekoiluissa noihin mukaan.

On erittäin mielenkintoista, että Australian jäljellä olevat uraanimalmiot ovat reippaasti ALLE 0,4%. totaalinen uraanimalmipitoisuuden energianegatiivisuusrajan! Romahtaminen tämän MIT määrittelemän 0,4% alle tapahtui 2008 mennessä. Aiemmin 4% pitoisuukssista pudotus 0,4% yli puolitti hetkessä Australian uraanituottokyvyt. Aivan uskomatonta, SILTI Australian uraanijäämät ovat NELJÄNNES maailman uraaninyansseista!! Kuten kuvaan sopii mitään tietoja energiataseista ja riittävyyksistä ei saa enää julkaista. Mutta jokainen tajuaa, jos ei maailman uraanista vastaava edes ITSE luota varantojensa järkevään käyttöön, niin ei TAATUSTI mikään muukaan valtio!
---------------------------

O3+ ilmastokatastrofeista.

T.S.16.02.2010 (lyhennelmä) Otsonikerros yhä pulassa!

"Kaikki maailman valtiot ovat mukana 1979 solmitussa Montrealin sopimuksessa, joka on ainoa ympäristö- ja ilmastoalan sopimus, jonka kaikki maailman itsenäiset maat ovat vahvistaneet eli ratfioineet. Otsonikerrosta tuhoavien kemikaalien yhteinen niinkutsuttu OPD eli otsonia tuhoava potentiaali on vähentynyt maahamme tuoduista kemikaaleissa nopeasti. Vielä vuonna 1990 tuontikemikaalien ODP-luku oli yhteensä 2 600 tonnia, mutta 2000-luvun alussa luku oli pudonnut 20 tonniin. Tänään vaarallisten kemikaalien tuonti on loppunut käytännöllisesti katsoen kokonaan.. .Mutta ongelma jatkuu!

Ilmakehän otsoni on keskittynyt stratosfääriin 10-50 km korkeuteen. Yläilmakehän otsoni suojaa kaikkea elämää auringon UV-säteilyltä. Teollisuuskemikaalien (kloori, bromi, ?freon luettelosta kadonnut?) jatkuva rikastuminen stratosfääriin on kuitenkin heikentänyt otsonikerrosta jo ympärivuotisesti. Pahimpien kemikaalien kiellot ovat vain HIDASTANEET TUHON ETENEMISTÄ! Uusia uhkia on tullut tilalle! Nykyarvioin otsonikerros voi toipua luonnontilaansa aikaisintaan 2050-luvuilla! Montrealin sopimuksessa kiellettiin vaarallisempien kloori- ja bromipitoisten kemikaalien valmistus ja käyttö teollisuusmaissa ja muualla. Sopimus on vahvistettu jo viidesti! Tilalle on kehitetty niin sanottuja osittain halogenisoituja jo alailmakehässä hajoavia vaihtoehtoja. Otsonikato on vakava uhka kaikelle elolliselle, erityisesti planktoneille, kaloille, sammakkoeläimille. Eteläisen jäämeren fotosynteesi on laskenut -25%. UV on pahimmillaan jopa 5-kertaistunut."

Artikkeli tähdentää, että ilmaan joutuneet kemikaalit kestävät 30-150 vuotta. Kemikaaleja ei ole ilmakehäämme syydetty n. 30-vuoteen ja mitä kerrotaan. Ongelma kasvaa yhä ja syksystä toiseen Antarktiksella tehdään alati rajumpia otsionikatoennätyksiä. Todellisuudessa kadon olisi jo ajankin takia pitänyt vähintään puoliintua. On päivän selvää, että aiheen systemaattinen piilottaminen kertoo, ettei MIKÄÄN ongelmassa ole hallussa. Maailman otsonikatoa tekee nyt jokin sellainen alati KASVAVA päästö, josta eivät tiedeyhteisöt haluaisi missään nimessä kertoa kansalle. Tiedämme, että samana aikana maailman globaali säteilytaustamme on suorrastaan r ä j ä h t ä m ä s s ä käsiimme! Mm. viime syksynä ilmoitettiin globaalin taustasäteilyn ESA-sateliittitiedoin olevan peräti +20%/vuosi nousuvauhdissa! WHO kertoo lähivuosina säteilysyöpiemme kaksinkertaistuvan. Ilman, että kukaan uskaltaa kertoa miksi? Tämä Turun sanoma osui silmääni, koska tästä otsonikatokatastrofista on ollut TABU kertoa mitään vuosikymmeniin.

Suomenkin taivaita on nyt (-93%) mehiläiskatojen, metsän 300 000ha/v säteilysairastumiskuolemien ja 20 000km^2 kokoisten TVO/Selkämeren ydinlauhdetuhon sinilevälauttojen, Selkämern kalojen -85% kadon Turku-Pori väliltä, ja ennekaikkea Suomen ensimäisen (-09) kuvatun 260km kokoisen beettasoihtupinkkirenkaan kuvauksen jälkeen panikoiduttu. Olemme seuranneet miten epätoivon kasvu ajatti (syksystä -09) ilmatilaamme boori-, barium-, alumiinisuihkutuslentueet. Asia on ollut täysin systemaattisesti salattu ilman selityksiä. Säteilyn kasvun tiedetään oleva ydinvoimalapäästöjen välitön seuraamus, koska ydinasekokeita ei enää tehdä. Nyt maailma on syöksymässä ydinvoimaloillaan sellaisin katastrofikierteisiinsä, ettei olla koettu ikinä! On a i n a äärimmäisen hälyttävää jos ongelma on jo niin raju, ettei sen etenemistä, olemassaoloa uutisoida. Ei edes epätoivoisia poistoruiskutuksia suoraan kohdealueelle stratosfäärin yli 10km lentokonekorkeuksiin jätä mitään epäselvyyksiä!

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

TVO Hiroshima kuukaudessa suomalaisten tuhoksi.

TVO:lta 600kg kanavasäteilyjä ja 60kg neutronivuota vuosittain.

TVO on tehnyt IAEA, tyyliin tietoisesti vaikeaksi laskea "grammalleen" sitä määrää, mitä ydinvoimalansa syytävät vuosittain Uraani/plutoniumionista kanavasäteilyjä ja neutronivoitaan mittaamatta reaktoreistaan ulos. Meriin, beettasoihduin savupiipustaan, sähkölinjoilleen ja suoraan läpi ohuitten suojaseinämiensä. Virallinen energiapäästö ja TVO:n myös itse julkisuuteen raportoimat vuosikevenemät on todettu systemaattisesti salatuiksi kilon luokan silkaksi valheeksi. Siksi on aika saada asiaa oikeaan tutkintaan ja suuruusluokkaansa. Erityisesti TVO:n omat tiedostot ja niissä "Yhteiskuntavastuuraportit" ovat mielenkiintoista todistusainetta. Niissä puhutaan suoraan paljonko vuosittain reaktoreihin pannaan polttoainetta ja paljonko poistuu jäämäpolttoainetta. Ongelmaa lisää se, että polttoainetankojen toimittajien sarjoissa on eri peruskokoluokkapari. Mutta ongelma osaavalle tämä EI toki ole. On vaan seurattava kertymiä pidemmältä jaksoltaan. Siksi hankin pidemmän liki 10v jakso-otannan:

2002 in 44,8t out 45,9t ero+ 1,1t
2003 in 44,3t out 45,3t ero+ 1t
2004 in 44,9t out 44,3t ero- 0,6t/klassinen 300kg laitosta kohden.
2005 in 40,2t out 38,9t ero- 1,3t
2006 in 39,1t out 37,8t ero- 1,3t
2007 in 41,6t out 39,9t ero- 1,7t
2008 in 40,8t out 38,6t ero- 2,2t
_________________________________

Keskiarvo 350kg/laitos 700kg yht. Laskelma lisäksi tukee pilkulleen mittanormaalitietoani, miten TVO:n polttoainetankojen painot kevenivät systemaattisesti vuosikymmenluokissa yli 300kg/laitos. Tästä vuodosta energiapoistuma on kilon luokassa/ laitos. Mielenkiintoa lisää miten alati suuremmalla poltollaan ja säteilysaastuvammasta reaktorista säteilyeroosiomäärät kasvavat, kun reaktoripönttöön, suojin porautuu kasvavasti säteilyeroosioreikäisyyksiä. TVO konkreettisesti r ä j ä y t t ä ä Olkiluodossa Hiroshima-luokan ydinpommin surutta ja ohi mittaamatta, läpi korruptoituneen Suomen/IAEA ydinmittauslaitteistojen vuodesta toiseen!

TVO Yhhteiskuntavastuuraportti:
http://www.rauma.chamber.fi/suhone/tvo2.phtml
-----------------------

Gettererenkaita elohopeahöyryputkissa.

Keskisuomalaisen foorumilla muistutettiin, miten näitä kanavasäteilyjä ohjaavia getter renkaita näkee muissa tyhjiölampuissa kuin elektroniputkissa myös. Tässä huikean mielenkiintoinen kuva hiukan vanhemmasta mm. elohopeahöyrylampusta. Ylhäällä olevaan gettererrenkaaseen ohjaa kanavasäteilyä ja elektroniylijäämää varsin samantyyppiset peltikiskot kuin elektroniputkessa. Kantaanpäin on tehty ohjaava mielenkiintoinen "neliöpeltiläppä" joka peittää ohutta noin millin halkaisijaista ontelokapilaariputkea syvälle kantaan. Osaava näkee, juu kyllä, kyllä tosiaan säteilyeroosoivat beetaelektronit, kanavasäteilyt, röntgenöinnit TIETEN ajetaan purkausputkissa pois säteilyeroosoimasta. Niin ikään esim. nykyaikaisien loistelamppujen hehkukatodin kesiumkanavasäteilyjä poistetaan, yllätys yllätys soikealla hunturenkaalla. Myös siinä säteilyeroosioiden iskusuunnat näkyvästä lasipinnasta ohjataan kohti kannan juurta "koronarenkaalla" loissäköpuhalluksin!

Yläpuolinen peltinen taivutettu getttererengas.

http://kuvaton.com/k/3Mn.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/3Mn.jpg[/img]

Alapuolinen lasionteloon neliöläpällä kanavasäteet kantaan pumppaava ratkaisu:

http://kuvaton.com/k/3MD.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/3MD.jpg[/img]
---------------

YLE Prisma 22.2.2010

YLE on alkanut ottaa esille myös ydinalan moraaliin liittyvää laajempaakin materiaalia. Oli suorastaan j ä r k y t t ä v ä ä seurata kansainvälisesti tunnettua koetta. Siinä kadulta suoraan otettuja henkilöitä käsketään antaa kasvavia sähköiskuja toiselle tuntemattomalle ihmispololle. Kokeessa sähköiskujen kasvaessa suljetusta naapurihuoneesta kuulusteltiin tuskaisia kiljahteluja. Mutta professori oli auktoriteettina käskemässä koehenkilöjä jatkamaan murhaavaan 450v sähköiskuihin asti. Kokeen tarkoituksena oli todentaa miten halukkaasti moraalin alkeetkin unohtaen ihmiset olivat valmiit menemään. Jopa m u r h a a m a a n tuntemattoman ihmisen tuosta vaan kun "käskettiin". Oli suorastaan uskomatonta seurata miten 9 ihmistä 12 oli valmis surutta murhaamaan "poliisina toimivan auktoriteetin käskystä"! Ydinvoimassa on kyse hyvin samasta. 75 % ihmisistä ON valmis murhaamaan säteilyllä miljoonia olevia ja tulevia sukupolvia VAIN KOSKA SEINÄHULLUT Suomessa HALUAA SAADA SILLÄ RAHAA!

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

40% ydinfakta+ säteilyeroosiomekanismeista+ videot.

-40% IAEA määräys, koska energiapositiivista uraania EI enää ole 2008 eteenpäin.

Katsokaa muuten ydinalan OMAA KUVAA katastrofistaan:
http://kuvaton.com/k/nsF.gif
[img]http://kuvaton.com/k/nsF.gif[/img]
----------------

Natriumlamppu+ valkohattupari.

Kaksoiskoronarenkaat eivät ole superjäreään kanavasäteilyeroosioon näköjään yhtään liikaa.

http://kuvaton.com/k/n4R.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/n4R.jpg[/img]

Seuraava osio kertoo entistä rajuimmista säteilyeroosion muodoista elektroniputkissa. Teemalla valkohattupari.

http://kuvaton.com/k/nFB.jpg
[img]http://kuvaton.com/k/nFB.jpg[/img]
-------------------------------

E. Gordon, kanadalaisprofessorin luento ydinjätemalmeista yms.

A-tuubi aukesi jälleen ja tässä Gordonin luennon suomeksi tulkatun version loput osat:

Olen saanut osan 2/5 myös ulos:
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1006474
3/5
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1006883
4/5
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1006884
5/5
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1006885

Silminnäkijästä tuttu Arto (nimimerkki)

Y-taustapiilotettua.

Postimerkin kokoinen ilmoitus U.R.21.04.2010: "Olkiluoto-3 myöhästyy lisää. Olkiluoto-3 valmistuminen saattaa viivästyä jopa vuoteen 2014, (+2v= 5VUOTTA!) Kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehti on pyytänyt eri asiantuntijoilta arvioita voimalan valmistumisesta. Arviossa suhtaudutaan epäilevästi Arevan valmistumisensa v.2012 ilmoituksiin. Aikataulua epäilee myös TVO:n projektijohtaja Jouni Silvennoinen". . Mielenkiintoista miten juuri tällaiset karmivan kohtalokkaat miljardien ja miljardien lisätappiorealiteettien ydinalan uutiset jemmattiin tarkoin pois suitsutetun ydinvoimapäätöksien varjoon. YLE toimittaja Harakka ilmoitti n. 2v sitten, että Suomen TVO:lle tullaan määräämään kansainvälinen ranskalaisomistus, kun mm. OL-3 ongelmiin etsitään epätoivoratkaisu. Harakka erotettiin sanomisistaan heti! Peter Lund esiinnosti julkisuuteen YLE:ssä ettei Suomi kykene millään ydinvoiman lisärakentelullaan takaamaan EU:n uudisenergiansa edessä olevaa kasvua edes +38%. Saati 2050 odottavaa +78% osuutta. Eikä maassamme tavoitetta edes yritetä toteuttaa. Jo NYT on uutisoinissa alettu avoimesti esittää mitä ydinherrat juonittelee:

Eilen 21.04 jukaistiin päätös siitä, että vastoin kaikkia nykyisiä ydinturvalakejamme maamme aukaisi Fennovoiman ulkomaalaisen ydinjätteen tuontioikeudet rajoittamattomana EU:sta! Julkisuuteen kokonaisefektiä ei toki suoraan päästetä. Vielä pari päivää sitten jopa TVO kieltäytyi ottamasta Fennovoiman ydinjätteitä. Nyt aihe on kuin pois taiottu ja ydinjätteelle TVO/Posivaa myöten on niin rajoittamaton tuontioikeus EU:sta ettei aihesta viitsitä enää sovittuna edes keskustella. Kun ulkomaalaiselle Fennovoimalle annettiin vapaat kädet, niin sama koskee Arevalle dumbbautuvaa TVO:ta myös. Samalla katoaa taiottuna Suomen uudisenergiaosuutemme tiukat rajaprosentit. Maamme KOKO ydinhuolto lahjoitetaan kansainvälisen plutoniumjalostuksen vapaapudotustoimintaan. Mukana katoavat kaikki hiertävät OL-3 konkkurssipesämaksut ja muut NATO-plutoniumjalostuksen ja uraaninkaivuitten tuhansien kpl tulevien uraanikaivosten kohtalot Askolan isotooppijalostamoon asti kerralla. Myös esim ydinenergian jo alkujaan epäilty n.100% ulkomaalaisuusaste häviää taikomalla. Öö. . kätevää.

Kansalainen Noroviita taattua A-tube videokoostetta

Aiheena on tällä kertaa tarkkojen suurennuskuvien 50-200 kertaisista zoomauksista koottu videokooste. HYVIN kuvaavaa, että kansainvälisesti ohjatut NATO sensorit poistivat tämän heti nähtyään systemaattisesti liian vaarallisena faktana viikoiksi. Kukin kohdallaan voi miettiä miksei ydinala halua nähdä AITOA koostetta siitä miten tramaattista säteilyeroosiot lähikatsottuna demottuna on.

http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-1007798

Toimituksen poiminnat