Punainen Manifesti Koska kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä

'En ole rasisti, mutta..'

Äskettäin ilmestynyt MOT:n dokumentti nosti Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisen hyvin esille. Tätä faktaa ei voi kiistää, vaikka kuinka pyrkisi suojelemaan monikulttuurisuutta. Suurin osa Suomeen tulevista humanitäärisistä pakolaisista jäävät sosiaaliturvan sisälle, eivätkä ole työmarkkinoiden käytetävissä.

Maahanmuuttajien intergroituminen yhteiskuntaan on luokkaa nolla ja osin syynä ovat korkeat sosiaaliavustukset. Kun kotona istumalla tienaa yhtä paljon kuin hyvin toimeentuleva työntekijä, niin miksi ihmeessä mennä töihin? Miksi ihmeessä opetella kieli, hankkia koulutus ja tulla osaksi yhteiskuntaa jos siitä ei ole mitään hyötyä? Suomessa työn merkitys jo sosiaalisesta aspektista on korkea, mutta ei maahanmuuttajille, joilla ei ole mitään siteitä yhteiskuntaan.

Ohjelmasta paistoi selkeästi läpi Thorsin tietämättömyys. Kun kysyttiin Suomen maksamia tukia suhteessa muihin EU-maihin maahanmuuttoministeri ilmoitti, että Suomi ei roiku kärkisijoilla, muttei ole kuitenkaan kaikista avokätisin lahjoittaja. Myöhemissä dokumenteissa käy kuitenkin ilmi, että tämä on kaukana totuudesta. Oikeastaan ihmettelen kuinka tälläinen henkilö on voinut nousta ministeriksi asti?

Mielestäni on varsin naurettavaa, että maahanmuuttajilla on noin korkea turvaverkko. Samaan aikaan sadat suomalaiset ovat työttöminä tai jääneet markkinafasismin jalkoihin 90-luvun jälkeen ja tuomittu ikuiseen köyhyyteen. Samat ihmiset ovat kuitenkin rakentaneet tätä yhteiskuntaa ja puolustaneet sitä proletaarien diktatuurilta.

Politiikot puhuvat eläkepommista ja suurten ikäluokkien eläkkeelle jäämisestä aiheuttavan työvoimapulan. Hyvinvointivaltion säilyttämiseksi on turvauduttu maahanmuuttoon, mutta näin huonolla intergraatioilla työelämään ei hyvinvointivaltiota pelasteta. Ja mitä sitten kun ne maahanmuuttajat jäävät eläkkeelle samaan aikaan kuin kantaväestön syntyvyys pysyy samana tai peräti laskee?

Vaikka monikulttuurisuudessa ei ole sinänsä mitään vikaa - kannattan eri kulttuurien rinnakkaiseloa - ja toimiva maahanmuuttopolitiikan myötä monikulttuurisuus voisi olla oikeasti rikkaus. Mutta jos haluaisin elää sharia-lakien mukaan muuttaisin muslimaihin. Jos haluaisin elää epätasa-arvoisessa, naisia syrjivässä yhteiskunnassa muuttaisin Lähi-Itään. En näe mitään syytä sille, miksi Suomesta on tehtävä sellainen. Jokaisella on tietysti oikeus omaan kulttuuriin, mutta ei niin, että koko väestö altistuu sille.

Suomi voi ottaa niin paljon maahanmuuttajia, kuin se pystyy huoltamaan, kouluttamaan ja intergroimaan kiinni yhteiskuntaan. Ei ole mitään järkeä työntää päättä pensaaseen laskematta ensiksi kustannuksia ja maahanmuutosta aiheutuvaa hyötyä. Sosiaaliavustusten tarkoituksena on olla vain lyhytaikainen turvaverkko työttömiksi jääneelle tai muuten vaikeassa tilanteessa olevalle henkilölle. Tätä se ei kuitenkaan ole ja toimeentulotuesta on tullut päätoimeentulon lähde.

Täten ehdotan, että maahanmuuttajille maksettaisiin pientä 'starttirahaa' maahan muuttamisen jälkeen. Tämä olkoon vaikka 6kk, jonka jälkeen maahanmuuttajan pitää kyetä turvaamaan oma toimeentulo ja asumiskustannukset. Avustukset voidaan tietenkin Italian ja Espanjan tavoin jättää maksamatta, mutta täysin vieraaseen valtioon tuleminen vaatii sopeutumista.

En keksi parempaa ratkaisua maahanmuuttajien sopeuttamisen yhteiskuntaan.

Edit. 09.02.10 muokattu virhe koskien maahanmuuttajien agendoista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Timo T (nimimerkki)

Thors on täysin epäpätevä tehtäväänsä. Eroa Thors.

antzu (nimimerkki)

Helsingin kaupungin johto puhuu innostuneesti maahanmuutosta pääkaupunkiin. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen näkee maahanmuuton keskeiseksi keinoksi taata kaupungin kasvu ja elinvoima. Maahanmuuttajien osuuden Helsingissä ennustetaan nousevan nykyisestä noin 10 prosentista 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Se merkitsisi 120 000 uutta maahanmuuttajaa Helsinkiin 15 vuodessa. Ja heille kymmeniä tuhansia uusia asuntoja.

Miten ne rahoitettaisiin? Miten ulkomaalaiset saataisiin töihin suurtyöttömyyden oloissa? Mistä rahat heidän elättämiseensä? Ymmärtävätkö päättäjät edessä olevien ongelmien valtavuutta?

koko juttu:
http://blogit.yle.fi/mot/hyvinvointivaltion-ansa#c...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miksi Pajunen oli palelluttamassa Romanian romaneita kadulle lokakuussa 2009?

Frank (nimimerkki)

Jonkin verran perustellumpi ja ammattimaisempi blogi asiasta löytyy: http://blogit.yle.fi/mot/hyvinvointivaltion-ansa

Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kanadassa siirtolaisten suhteellisen vaivaton kotoutuminen yhteiskuntaan on perustunut kahteen tekijään: avoimiin työmarkkinoihin ja niukkaan sosiaaliturvaan. Siirtolaiseksi hyväksytylle annetaan työlupa ja onnen toivotus.

Pohjois-Euroopan malli on toinen. Täällä maahanmuuttajia syleillään sosiaaliturvalla passiivisiksi. Jäykät työmarkkinat ja krooninen työttömyys jättävät nykyisellään yli puolet maahanmuuttajista työelämän ulkopuolelle.

Hyvinvointivaltio on kaivanut itselleen ansan. Olemme luoneet pelisäännöt, jotka kääntävät energiaruiskeeksi tarkoitetun siirtolaisuuden vastavoimakseen, joka syö hyvinvointiyhteiskunnan perusteita.

Expat (nimimerkki)

"Kun kotona istumalla tienaa yhtä paljon kuin hyvin toimeentuleva työntekijä, niin miksi ihmeessä mennä töihin?"

Niin, luulisi että siellä poliittisen kentän vasemmalla laidalla osataan vastata nimenomaisesti tähän kysymykseen, kun sen tilanteen ylläpitäminen on yksi politiikan kulmakivistä... vai koskevatko vastaukset mahdollisesti vain ja ainoastaan syntyperäisiä suomalaisia?

"Mielestäni on varsin naurettavaa, että maahanmuuttajilla on noin korkea turvaverkko. Samaan aikaan sadat suomalaiset ovat työttöminä tai jääneet markkinafasismin jalkoihin 90-luvun jälkeen ja tuomittu ikuiseen köyhyyteen. "

Aha. Vaikka noiden turvaverkkojen perusteet ovat siis samat...

Sirpa (nimimerkki)

Voitko kertoa lisää näistä ihmisistä jotka nyt kärsivät, näistä jotka ovat myös puolustaneet Suomea proletaarin diktatuuria vastaan? Ketä he ovat?

Jukka-Pekka Vasara

hahha kuvaavaa absurdstanillemme on että järkevä mielipide asiaan tuli vasemmistoliittolaiselta, kokoomus ja kepu jatkavat nykylinjalla niin kauan kuin kaukoidästä saadaan ruikattua lisäää luottoja. Varatuomarien tileillä kun on vielä tilaa.

Hessu (nimimerkki)

Vasemmistoliitto ei ole samaa mieltä tämän blogistin kanssa. On syytä muistaa, että vasemmistoliitto ajaa esim. Helsingin voimakasta monikulttuuristumista kaupunginvaltuustossa annettujen puheenvuorojen mukaan. Vasemmistoliitto, vihreät ja sosialidemokraatit ovat vaatineet kaupunkia satsaamaan lisää rahaa maahanmuuttajiin.Vasemmistoliitto on myös toivonut lisää maahanmuuttajia Helsinkiin. Pysytään nyt edes totuudessa, eikä ryhdytä kiillottamaan valheellisesti puolueen kuvaa. Toinen vaihtoehto on siirtyä sellaiseen puolueeseen johon omat teesit sopivat.

Blogisti taitaa olla väärässä puolueessa tai sitten hänen tarkoituksensa on hämätä lukijoita luulemaan, että vasemmistoliitto olisi jotenkin eri mieltä nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta.
Kaupungin sivuilta löytyy kirjallisena kaikki valtuuston kokoukset. Tutustukaa niihin ennen kuin uskotte sanaakaan vasemmistoliittolaisten kirjoittelusta.Mielipiteitä mahtuu maailmaan, mutta politiikassa vain päätökset merkitsevät.

Tapio O. Neva, miksi romanit jäivät talvehtimaan? Suomalaisten velvollisuus ei ole elättää toisen EU maan köyhiä. Elättäisimme edes omamme. Sitäkin poliittinen vasemmisto vastustaa kaikin mahdollisin keinoin halaamalla kaikkia maailman kansoja.

Heikki Tala

Itse asiassa maahanmuuttoministeri Astrid Thors toteuttaa vain puolueensa ohjelmaa, joka on kirjattu Aleksis Kiven päivänänä 10.10.2009 Kasnäs-manifestissa näin: "RKP on uussuomalainen puolue, joka haluaa houkutella mukaan maahanmuuttajia puoluetyöhön, myös johtaviin elimiin. Tavoitteemme on, että joka neljäs maahanmuuttaja valitsee ruotsin kielen ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi."
Nyt jostain syystä ruotsi ei enää olekaan "toinen kotimainen kieli" - niin kotoutuneeksi RKP ei sentään mamuja halua.

RKP vaatii myös ehdottomasti, että ruotsinkielisillä lapsilla pitää olla omat koulut täydellisesti eritettyinä suomenkielisestä maailmasta. Kuitenkin ministeri Thors sanoo uusimmassa Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä näin: "En suhtaudu myönteisesti siihen, että muslimilapset eristetään omiin kouluihinsa. Jos islamin uskonnonopetus peruskouluissa ei ole tarpeeksi hyvää, on koulutettava islamin opettajia."
Hmmm, jo muinaiset roomalaiset sanoivat, että se mikä sopii Jupiterille, ei sovi härälle. Tuosta RKP:stä ei ota selvää örkkikään!

peevee (nimimerkki)

Kerrankin olen vasuriliittolaisen kanssa samaa mieltä.

Matti Pulli

Varsin mielenkiintoista, että vasemmistoliittolainen kirjoittaa tällaista tekstiä. Hieno kirjoitus.

Jouko Piho

Tämä maahanmuuttoon liittyvien asioiden kriittisyys ei ole sidottu puolueisiin, vaan kyseessä on aidosti kaikki puoluerajat ylittävä huolestuneisuus nykymenosta ja sen seurauksista.

Yki (nimimerkki)

"Täten ehdotan, että maahanmuuttajille maksettaisiin pientä ’starttirahaa’ maahan muuttamisen jälkeen. Tämä olkoon vaikka 6kk, jonka jälkeen maahanmuuttajan pitää kyetä turvaamaan oma toimeentulo ja asumiskustannukset. Avustukset voidaan tietenkin Italian ja Espanjan tavoin jättää maksamatta, mutta täysin vieraaseen valtioon tuleminen vaatii sopeutumista.

En keksi parempaa ratkaisua maahanmuuttajien sopeuttamisen yhteiskuntaan. "

Ihan ok ajatus. Sen sopeuttamisen kanssa kävisi tässä tapauksessa niin, että sitä ei tarvittaisi, koska tämä humanitaarinen maahanmuutto suomeen loppuisi kuin naulaan. Jos asettaisimme tukitason vaikka johonkin saksan tasolle, niin ei tänne enää kukaan eksyisi. Eihän eestiinkään kukaan ole tulossa - turvapaikkaa taisi hakea viime vuonna parisenkymmentä.

Totinen Toveri (nimimerkki)

Ruotsissa maahanmuutto syö 20% verotuloista ja merkitsee 5% korkeampia veroja.
Repikää siitä!!!

Frank (nimimerkki)

#14 Vähän tarkennusta: se on 22% ja "vasta 5 %-yksikköä verotuloista".

Jukka Turunen (nimimerkki)

Tässä kirjoituksessa oli paljon hyvää. Tosin ei ole Suomen tehtävä integroida ketään Suomeen, vaan integroituminen on yksin maahanmuuttajan velvollisuus. Eli hanki työtä, opettele kieli, opi talon tavoille.

James Hirvisaari

Hyvä. Takuuvarmasti suomalainen duunari EI HALUA elätikseen monituhantisia elintasopakolaislaumoja. Ei varmasti. Tiedän, että vasemmalla on todella paljon nuivia. Valitettavasti virallinen vasemmistoideologia on heitä vastaan.

Timo Samuli (nimimerkki)

"Suurin osa Suomeen maahanmuuttajista todistetusti tulevat elämään veronmaksajien rahoilla ilman aikomustakaan tehdä töitä."

Suurin osa? Ei mitään aikomusta?

Onkohan Ermin joku trolli? En ole varma, ehkä ei. Ihmettelen kuitenkin tuota näkemyksen jyrkkyyttä. Jos James Hirvisaari ja Jouko piho ylistävät jotain kirjoitusta, niin epäilys herää.

Miksi kirjoittajalla on terminaattorin näköinen kuva ja Star Spangled Banner taustalla? Tuskin Vasemmistoliiton on tarkoitus levittää näin tyhmää kuvaa vasemmistosta.

Kuka on Ermin Zec?

Pekka Kemppainen (nimimerkki)

"Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen näkee maahanmuuton keskeiseksi keinoksi taata kaupungin kasvu ja elinvoima."

Missäs noin on sanottu? Käsittääkseni Pajunen kirjoitti mm. näin: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Jussi+Pajunen+... ...ja sai luonnollisesti rasismihaukut niskoilleen.

Mutta hyvä juttu että vasemmallakin laidalla heräillään. Toivottavasti keskustelua saadaan nyt muullakin tasolla kuin mustavalkoisesti toisia haukkuen.

Ps. Otsikointiin liittyen Jussi Förbom kiteyttää näin:
"Mutta älä usko rasistia, vaan pysy loitolla hänestä, sillä hän haluaa sokaista sinut, jotta et näkisi maailman värejä riittävän tarkkaan. Äläkä varsinkaan usko rasistia, joka sanoo, ettei ole rasisti, sillä se on vain osoitus siitä, että jopa rasisti tietää, ettei kannata leimautua pelkurimaiseksi ihmiskieltäjäksi."
- http://blogit.yleradio1.yle.fi/oikeuttaihmisille/k...

Eli leimakirves taitaa kohta vihua myös sille suunnalle. Koitetaanpa sinnitellä kaikki ja saada jotain järkeä tähän älyttömyyteen. Puolueista riippumatta.

JLin (nimimerkki)

#17

Näinhän se vähän on. En olisi kovinkaan maahanmuuttovastainen, mutta kun tietyt piirit pakottaa olemaan, jotta jonkinlainen tasapaino ja järki säilyisi. En myöskään haluaisi olla mikään ilonpilaaja, mutta elämän tosiseikkoja on se että kukaan ei elä ikuisesti. Suuretkin ikäluokat ajastaan siirtyvät autuaamille metsästysmaille ja tilastojen mukaan eläkeläisten suhde työikäisiin pienenee tämän jälkeen jonkin verran. Minulle on työssäkäyvänä veronmaksajana velvollisuus ja oikeutus pitää huolta Suomen rakentajista, mutta riittävätkö rahat, jos juuri samanaikaisesti suurten eläkeläismäärien kanssa pitää elättää suuri joukko mamuja. Eikös tätä korporaatiomedian vaatimaa monikulttuurisuusjuttua voisi vedättää sen 10-20 vuotta. Jos työtä on ja palkoista sovitaan, tekijöitä kyllä riittää.

Miki (nimimerkki)

"En keksi parempaa ratkaisua maahanmuuttajien sopeuttamisen yhteiskuntaan. "

Paras vaihtoehto on lopettaa humanitaarinen maahanmuutto kokonaan.

Frank (nimimerkki)

#19: Juuri näin. Voi kuulostaa raa'alta, mutta asia on nyt vain niin että mitä enemmän maa houkuttelee elättejä, sitä vähemmän houkutteleva se on elättäjien silmissä. Sekä maahanmuuttajien että maastamuuttajien silmissä. Eikä kyseessä ole moraali sen enempää kuin luonnossakaan.

JL (nimimerkki)

"Suurin osa Suomeen maahanmuuttajista todistetusti tulevat elämään veronmaksajien rahoilla ilman aikomustakaan tehdä töitä."

Tämä ei ole totta. Suurin osa maahanmuuttajista on muualta EU:sta ja Venäjältä, ja edelliset työllistyvät yhtä hyvin kuin kantaväestö, jälkimmäisetkin kohtalaisesti.

Ongelma koskee sen sijaan humanitaarista maahanmuuttoa kehitysmaista. MOT:n mukaan tällaisia maahanmuuttajia on Suomessa noin 70.000 (1,4 % koko väestöstä), ja määrä kasvaa nopeasti. Työttömyysprosentti heidän keskuudessaan on 50 prosentin luokkaa, huoltosuhde vielä heikompi isojen lapsikatraiden vuoksi. On selvää, että monilla tästä ryhmästä ei ole halua, tai vaikka olisi haluakin, edellytyksiä integroitua työn kautta suomalaiseen yhteiskuntaan (maahanmuuttojohtaja Vuorion mukaan turvapaikanhakijoista ja perheenyhdistämisen kautta tänne tulevista 80-90 prosenttia on lukutaidottomia!).

Perusongelmana on, että hyvinvointiyhteiskunta on nationalismin tuotos. Sen pohjana on yhtenäinen kansalaiskulttuuri, jossa kaikkien oletetaan tekevän työtä ja vapaamatkustajia halveksitaan. Tukijärjestelmät ovat olemassa työkyvyttömille ja väliaikaisesti työttömille, eivät terveille työnvieroksujille.

Tänne tulevalle köyhälle pakolaiselle tämä kulttuuri on kuitenkin täysin vieras, eikä hän omaksu sen arvoja. Hänelle vapaamatkustamisessa tuntemattomaan kulttuuriin kuuluvien tuntemattomien ihmisten kustannuksella ei ole mitään häpeällistä, vaan se on kuin taivaan lahja.

Tilastokeskuksen mukaan 46 prosenttia somaliäideistä Suomessa on yksinhuoltajia. Lapsiluku on keskimäärin kuuden paikkeilla. Isä on yleensä tuntematon. Kun ottaa huomioon, että seksistä avioliiton ulkopuolella rangaistuksena on islamissa kuolema ja somalien kulttuuri on yksi vanhoillisimpia islamilaisia kulttuureita, tuosta numerosta ei voi olla vetämättä johtopäätöksiä.

Jos isä olisi viranomaisten tiedossa, hän joutuisi maksamaan elatusta lapsistaan. Jos vihkiminen on tehty pelkästään islamin kaavojen mukaan, avioliittoa ja isyysolettamaa ei kuitenkaan ole olemassa Suomen lain mukaan. Usein tähän liittyy vielä moniavioisuus; avioliittoa ei edes voisi virallistaa kuin yhden vaimon osalta. Isät ovat ulkoistaneet lastensa kasvattamisen kustannukset veronmaksajille.

xerxes (nimimerkki)

Lapsenlisät suuremmaksi niilä rahoilla mitkä nyt menevät mamuille niin täällä ruvettaisiin tekemään lisää Suomalaisia ja olisi hauskaa samalla;)

Frank (nimimerkki)

Käki on pesäloinen, eli se ei haudo eikä huolehdi omista poikasistaan, vaan munii toisten lintulajien pesiin. Useimmiten käki munii Suomessa leppälintujen pesiin.

Tolkku (nimimerkki)

#18
Meitä paimennetaan laumoihin mutta esimerkiksi po. maahanmuuttoasiassa jakolinja kulkee puolueiden sisällä eikä niiden välillä. Ainakin täällä ruohonjuuritasolla.

Jukka (nimimerkki)

Vasemmistoliitossa tuntuu olevan enemmän rohkeutta katsoa todellisuutta silmiin kuin useimmilla muilla puolueilla.

Tässä tarvittaisiin nyt todellakin "järkeä käteen", rohkeutta ja malttia, jotta asia saataisiin ratkaistua. Muuten tästä tulee ikuinen vihanpito.

Thorsin on nyt ensivaiheessa erottava ja RKP:n vetäydyttävä hallituksesta. On käsittämätöntä, miten tilanteessa jossa suomenruotsalaiset pelkäävät, että ymmärtämys heidän erityisasemaansa kohtaan heikkenee enemmistön keskuudessa, RKP sylkee Suomen kansan kasvoille ministerivalinnoillaan.

PR:n taju lienee RKP:n poliitikkojen keskuudessa hyvin hyvin alhainen.

Elias Rintamäki

22 #

Jes, kyseessähän on selvä virhe, jota itsekin epäilin, mutta laitoin sen kuitenkin julkaisuun. Asia on kuitenkin muokattu, kiitos huomautuksesta.

8 #

Mielestäni mainitsin selkeästi, että kannatan monikulttuurisuutta, mutta en nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa, joka on epäonnistunutta. Kritiikini kohdistui valtiovaltaan ja maahanmuuttajien sopeuttamiseen.

18 #

"Kuka on Ermin Zec?"

Siinä on sulle tarpeeksi miettimistä :)

Yleisesti;

Valitsin Vasemmistoliiton puolueeksi, koska olen samaa mieltä suurimmasta osista asioista ja he ovat oikeasti vasemalla. En tiennyt, että tämä tarkoittaa lokeroitumista tiettyyn muottiin ja että kaikki Vasemmistoliiton kannat ovat automaattisesti minun mielipiteitäni.

Poistin siis Vasemmistoliiton puoluekentästä ristiriitaisuksien välttämiseksi.

Buddhisti (nimimerkki)

Täällä blogissa on varhoin maahanmuuttajia, jotka eksyvät tänne. Joten katson,että on velvollisuuteni kertoa myös mamun näkökulmista (huom. mielenpiteeni ei edustaa kaikkia mamuja, mutta silti...).

Hieman taustastani, jottei tulee epäselvyyksiä. Mulla on 7 perheen jäsentä, tulin perheeni kanssa pakolaisina (kaukoidästä) Suomeen yli 20 vuotta sitten. Perheemme on hyvin integroitunut Suomeen. Vanhemmat kävivät koulutukset, kaksi eri työtä samanaikaan tekivät. Nykyään he omistavat eri huoneistoja ja ravintoloita. Me nuoret kävimme kouluun normaalisti, kolme kävi intiin, kaksi sivariin. Nykyään minä ja toinen veli on insinöörityössä, kaksi ravintolan pitäjänä. Kolmas profiisuurina työskennellyt ja hän on nykyään työtön lähdettyään pois työpaikasta työpaikan kiusaamisen seurauksena. Työtä hän ei saanut sen jälkeen, koska profiisuurin paikka on täynnä ja liian korkea koulutettuna saadakseen muita matalampia koulutettuja työpaikoja. JOten lopujen lopuksi me on hyvin integroitu yhteiskuntaan, sitä huolimatta pidämme kulttuuristamme kiinni, ja osittain hyväksymme uutta kulttuuria.

Mennäänpä aiheeseen.
"Äskettäin ilmestynyt MOT:n dokumentti nosti Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisen hyvin esille.Tätä faktaa ei voi kiistää," - olen saman mieltä!

" vaikka kuinka pyrkisi suojelemaan monikulttuurisuutta." - monikulttuuria ei suojeltu, vaan yleistyksiä pyritään välttää.

" Suurin osa Suomeen maahanmuuttajista todistetusti tulevat elämään veronmaksajien rahoilla ilman aikomustakaan tehdä töitä." - Onko tämä motissa vai päässäsi?

"Maahanmuuttajien intergroituminen yhteiskuntaan on luokkaa nolla ja osin syynä ovat korkeat sosiaaliavustukset. Kun kotona istumalla tienaa yhtä paljon kuin hyvin toimeentuleva työntekijä, niin miksi ihmeessä mennä töihin?"
- Jaahas..mamujen integroituminen luokka 0? Jospa sinä riisuasit silmälapuasi silmistään, jossa luki "olen vihainen nyt, right now!. Ehkä näet silloin paremmin tilannetta.

"Suomessa työn merkitys jo sosiaalisesta aspektista on korkea, mutta ei maahanmuuttajille, joilla ei ole mitään siteitä yhteiskuntaan." - Nyt puhuit omiaa..!

Me mamut,jotka ovat tehneet työtä tätä hyvinvointiyhteiskuntaa varten, maksamme osuutemme veroissa, emme ole kantaväestön ongelmien "sylkikuppia". Olemme saman mieltä, että maahanmuuttopolittiikka on mennyt pieleen, järjestelmässä on vikoja, sohvaperunaksi kannustukset ovat liikaa jne. Mutta yleistykset kuten tässä kirjoituksissa paistaa, se loukkaa meitä, jotka ovat uurastaneet vuosikymmenia Suomen talouden hyväksi. Surullista!

Viha ja katkeruus on oikeutettu teillä, mutta samalla se summentaa silmiänne todellista ongelmista (en puhu rasismista). Vaan asenteita, jotka paistavat tässä suurin osan keskustelijoiden kommenteistä.

PS. Erään suomalainen työkaverini kysyi multa, mitä sä teet sitten ku olet työtön ja et saa työtä Suomessa? Vastasin "jos tilanne on käynyt nii...menen ulkomaille työtä etsimään." Hän oli loukaantunut vastauksestani sen takia, että Suomi on tuonut mua tänne, koulutti minut "ilmaiseksi" ja sitten lähdin töihin muualla ja maksan veroja muualle kuin Suomelle. Vastaukseni hänelle " Suomessa suurin rikos, minkä voi tehdä on olla maahanmuuttaja ja työtön! Sitä kunniaan joudun ehkä kuuntelemaan koko ikäni Suomessa! Mielummin töihin muualle kuin olla työtön maahanmuuttaja Suomessa. "

Elias Rintamäki

Buddhisti,

tietysti teksti sisältää kärjistyksiä ja muokkasinpa virheeni äskettäin. Myönnän että olen saattanut syyllistyä yleistyksiin, itseasiassa Aasiasta/Euroopasta/Latinalaisesta Amerikasta tulleet maahanmuuttajat ovat sopeutuneet lähes täydellisesti Suomeen.

Ongelma taitaa olla lähinnä kulttuurieroissa afrikkalaisten ja eurooppalaisten kesken. Islamin uskonossa perhe-elämä on korkeassa arvostuksessa, paljon arvostetumpi kuin työpaikka. Jos perheelle saa elannon tekemättä työtä lähes jokainen pyrkii nauttimaan perhe-elämästä. Suomalaiselle sossun luukku voi olla suuri häpeä, mutta afrikkalaiselle se on lottovoitto. Ongelma on siinä, että ainakin tähän asti vain työ tuottaa hyvinvointia yhteiskuntaan.

Etkö muuten sinäkään yleistä, kun pyrit edustamaan kaikkia maahanmuuttajia omalla näkemyksellä?

Toimituksen poiminnat