Punainen Manifesti Koska kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä

Uskonto - maailman suurin huijaus

Kun tarkastelet maailmaa objektiivisesti ja rationaalisesti huomaat, että vallan huipulla olevat instituutiot ovat valehdelleet meille vuosikausia. Miksi uskot, että uskonto ei ole yksi niistä?

Historian alkuhämäristä uskonnot ovat tuoneet enemmän tuskaa, kärsimystä, ruumiita ja iloa enemmän kuin mikään poliittinen ideologia kuten kommunismi, kapitalismi tai fasismi. Ne ovat yksi maailman nerokkaimpia huijauksia mitä ihmiskunta on konsanaan keksinyt.

Lähtölaukaus kristinuskolle oli vuoden 325 Nicaean kokous, jossa laillistettiin  kristinuskon asema keisari konstantinoksen johdolla. Taustalla olivat sellaiset syyt kuten kansan yhtenäisyyden heikkeneminen mitä eivät pystyneet lujittamaan käytännönläheiset alkuperäiset jumalat.

Kristinusko siis lähti nousuun ainoastaan poliittisista syistä. Sen oli ensisijaisesti pyrittävä lujittamaan hallitsevan luokan valtaa ja omaisuutta ja kontrolloimaan laajoja ihmismassoja. Tässä uskonto on onnistunut erinomaisen hyvin. Joidenkin ihmisten elämää ohjaavat vieläkin satoja vuosia sitten kirjoitetut myytit ja uskomukset, joka on erittäin surullista kun ottaa huomioon sen alkuperän.

Ihmisillä on ympäristön muovaama luontainen tarve kuulua johonkin, olemmehan laumaeläimiä. Tätä uskonto on pyrkinyt käyttämään hyväkseen ja keksinyt jumalan, joka asuu taivaissa, on keksinyt käskyn, joiden rikkomisesta seuraa helvetti ja hän kuitenkin rakastaa sinua.

Ja tämä on erittäin julmaa. Miksi tarvitaan uskontoa yhdistymiseen? Uskonnot eivät edes yhdistä ihmisiä vaan jakavat heitä: hyviin ja pahoihin, väärä- ja oikeauskoisiin, juutalaisiin, kristittyihin ja muslimeihin. Lista on loputtoman pitkä. Uskonto rajoittaa meidän kykyä tuntea empatiaa ihmisiä kohtaan, jotka eivät kuulu "meihin".

Tämän lisäksi uskonto rajoittaa meitä toteuttamasta mielihalujamme ja saavat meitä tuntemaan syyllisyyttä normaaleista taipumuksistamme. Mieleen tulevat esimerkiksi käsitys homoseksuaalisuudesta, alkoholista, uhkapeleistä ja ruokavaliosta.

On naurettavaa, että ihmiset oikeuttavat tälläiset vapauden riistot perustuen ikivanhoihin kirjoituksiin ja myytteihin. Loputtomiin kieltoihin luulisi olevan joku aukoton ja looginen selitys - totuus. Totuutta pitää tietää, totuutta pitää etsiä ja lopulta totuus vapauttaa. Uskonnot eivät perustu totuuteen vaan tulkinnanvaraisiin "pyhiin" teksteihin, jotka sisältävät sellaisia asioita, että jos niitä ei perusteltaisi uskonolla useat tulkitsisivat ne mielisairaudeksi.

Uskonnollisten kirjoituksien ja ennustuksien rakenne on sama: ne ovat niin tulkinnanvaraisia ja epäselviä, että samasta lauseesta voi vetää monta eri johtopäätöstä. Näin niitä ei voi todistaa vääräksi, koska aina voidaan viitata toiseen yhteyteen. Tästä syystä esim. kristillinen kirkko on jakautunut moniin eri suuntiin; on katolilaisuutta, mormoneja, ortodokseja, luterilaisia jne.

Litteämuotoisesta maapallosta aurinkokeskeiseen universumiin; käsityksemme maailmasta muuttuu koko ajan. Opimme uusia asioita, todistamme vanhat vääriksi ja teemme uusia oivalluksia. Uskonto estävät meitä jatkuvaan kehitykseen kahlitsemalla meidät omiin sääntöihin, jossa ei ole tilaa kehitykselle ja oppimiselle. Se on vakava este ihmiskunnan niin henkiselle kuin fyysiselle kehitykselle.

Ainoa asia mihin kannattaa uskoa on vapaus olla uskomatta mihinkään. Tietysti tämä tarkoittaa myös sitä, että jokaisella on oikeus uskoonsa. Eivätkä ne ole läpeensä pahoja vaan ne sisältävät monia hyviä arvoja, kuten lähimmäisenrakkaus, moraali, eettisyys ja käsitys oikeudenmukaisuutta. Mikään näistä ei kuitenkaan edellytä uskontoa.

Tiedämme nyt, että tsunameja eivät aiheuta jumalat vaan mannerlaattojen liikkumiset. Paholaiset eivät aiheuta sairauksia, vaan virukset ja bakteerit, joita voidaan hoitaa modernilla lääketieteellä. Samoin myös uskonnot kuuluvat menneisyyteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Olihan tuossa asiaakin, mutta Jumalan olemassaolon mahdollisuutta kannattaa aina pohdiskella, vaikka Einsteinin lausahdusten pohjalta.

" Jos maailmankaikkeus kaikessa miljoonakertaisessa järjestyksesään ja tarkkuudessaan olisi pelkän sattuman tulos, niin se olisi yhtä uskottavaa, kuin että kirjapaino räjähtää ja kirjasimet putoaisivat maahan sanakirjan valmiissa ja virheettömässä muodossa. "

Tuosta on hyvä lähteä.

Setarkos (nimimerkki)

Onhan tässä hiljattain ollut massiivisia uskonnottomiakin yhteiskunnallisia kokeiluja. Toivatko Hitler, Stalin ja Pol Pot maailmaan tätä Ermin Zecin kaipaamaa vapautta ja edistystä?

Mr. Fockr (nimimerkki)

Maapallo ON litteä.

Maapallon ympärysmitta napojen kautta on 40 008 km ja päiväntasaajaa pitkin laskettuna 40 075 km

sen väliä (nimimerkki)

Kommunismi, facismi, sosialismi, korporatismi, ilmastohörhöily, kapitalismi, kaikki vahingollisia uskontoja. Islam. kristinoppi, mormooniusko, mitä niitä onkaan, kaikilla vahingolliset uskovaisesensa. Nuorimmat noista ovat lyhimmässä ajassa tehneet siuurimmat rikokset ja vahingot ihmisyyttä vastaan-

Moris (nimimerkki)

Mistä ihmeestä on kotoisin vaatimus moraalista?Emmehän esitä eläimille vaatimuksia moraalisesta käyttäytymisestä.
Onko meitä tässäkin asiassa huijattu?

ei nimeä (nimimerkki)

Mihin sinä meitä haluat?

Jorma (nimimerkki)

Hyvää kamaa. Siinä on uskovaisille argumetteja ja pureskeltavaa kerrakseen. No, tästä kyllä joku ottaa vielä herneet nenään - oletan.

Retrohetero (nimimerkki)

” Jos maailmankaikkeus kaikessa miljoonakertaisessa järjestyksesään ja tarkkuudessaan olisi pelkän sattuman tulos, niin se olisi yhtä uskottavaa, kuin että kirjapaino räjähtää ja kirjasimet putoaisivat maahan sanakirjan valmiissa ja virheettömässä muodossa. ”

Joo, järkevämpi selitys onkin tyhjästä tuleva paradoksi-jumala, jolla on fiksaatio palaneen lihan hajuun sekä kikkelien silpomiseen.

Tajuatko, että koko maailmaa hallitseva jumala fiksaatioineen pitää olla vielä monimutkaisempi kuin näkyvä maailmankaikkeus, jotta hän sitä voisi hallita..?

PS. Einstein sanoi myös raamatun olleen kokoelma alkeellisen ja lapsellisen paimentolaiskansan jorinoita... Oli joku aika takaperin juttua lehdessä...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

”Jos maailmankaikkeus kaikessa miljoonakertaisessa järjestyksesään ja tarkkuudessaan olisi pelkän sattuman tulos, niin se olisi yhtä uskottavaa, kuin että kirjapaino räjähtää ja kirjasimet putoaisivat maahan sanakirjan valmiissa ja virheettömässä muodossa.”

Erikoinen lausunto Einsteinilta. Kai hänkin todennäköisyyslaskennasta ja tilastomatematiikasta tiesi, että jos äärettömän monta kirjapainoa räjähtää, niin jossain vaiheessa kirjasimet todella putoavat maahan sanakirjan valmiissa ja virheettömässä muodossa. Meidän maailmamme ja oma olemassasolomme on tulosta tästä, ja pystymme ihmettelemään sen äärimmäistä epätodennäköisyyttä vain sen takia, että se on tapahtunut. Jos ei olisi tapahtunut, niin ei meitäkään olisi -- aivan kuten kirjapainon räjähtämisessä sikin sokin lentäneitä kirjasimia ei huomioida, mutta jos virheetön sanakirja todella löytyisi, niin sitä hehkutettaisiin seuraavat tuhat vuotta ympäri koko maapalloa.

Jo tapahtuneiden asioiden todennäköisyyttä on turha laskea. Saatu tulos ei kerro mitään tapahtuman syntyprosessista. On kieltämättä äärimmäisen epätodennäköistä, että maapallo on juuri oikean etäisyyden päässä auringosta, jotta lämpötila on täsmälleen oikea elämän mahdollistamiseen. Selitys on kuitenkin hyvin yksinkertainen: jos etäisyys olisi jokin toinen, elämää ei olisi syntynyt, eikä kukaan olisi ihmettelemässä sitä etäisyyttä.

Naama (nimimerkki)

E.Z.: "Historian alkuhämäristä uskonnot ovat tuoneet enemmän tuskaa, kärsimystä, ruumiita ja iloa enemmän kuin mikään (poliittinen) ideologia..."

Vähän hämilläni näin uskonnottomana haluaisin kuitenkin sanoa pari sanaa (kirja)uskontojen puolustukseksi:
- ei voida sanoa, kuinka paljon tuskaa, kärsimystä, ruumiita (ja iloa) ihmisillä oli ennen (kirja)uskontojen syntyä ja leviämistä.
Ainakin kai voidaan summittaisesti sanoa, että uskontojen säännökset vähensivät yleensä väkivaltaa ja jännitettä oman JÄSENKUNTANSA YKSILÖIDEN VÄLILLÄ, ja siirsivät nämä ristiriidat sekä eri uskontokuntien välille että uskovien yksilöiden korvien väliin.

Selkeäksi esimerkiksi tästä kävisi ehkä uskonnollispohjainen avioliitto ja huoruuden kielto.
Alkukantaisissa metsästäjä- ja nomadi-yhteisöissä naisten ryöstäminen oli hyvin tavallista. Tämän kiellon yleinen hyväksyminen ja sen rikkomisen ankara rankaiseminen antoi (uskon)yhteisölle rauhan keskittyä metsästys- ja karjanpaimenuspuuhiin ilman, että miehen tarvitsi vahtia ja suojella naistaan alvariinsa.
Toisen naista himoava sai kärvistellä tunnontuskissaan kaikkinäkevän Jumalansa katseen alla, sen sijaan että tämä olisi muitta mutkitta (väkivalloin) ryöstänyt ja maannut halunsa kohteen.

Uskonnot ovat tuoneet muassaan yhteisöelämää edistäviä piirteitä, ja näin osoittautuneet darwinistisessa mielessä yhteisön kilpailukykyä parantaviksi sosiaalisiksi ilmiöiksi.

Mutta sitten se uskontojen "jumaluusoppinen" puoli: mielestäni on ilmiselvää, että mielikuvitukselliset dogmit ovat raavittu kasaan varsin heiveröisistä aineksista. Ihmisillä on ollut hämärä käsitys, että he ovat tekemisissä jonkin hyvin tärkeän asian kanssa, joka auttaa heitä kestämään elämää, yhteiselämää ja varsinkin kuolemaa, mutta uskontojen sanallisen ilmaisun ovat harsineet kokoon parhaimman ja sekavimman mielikuvituksen omaavat. Dogmien lopputuleman on kuulunut olla jotain vastaansanomatonta - ei todistettavissa olevaa.

Hieman suhteellisuudentajua uskonnollisten ilmiöiden ja aikakausien suhteen voisi etsiä myös - uskonnollisuudesta, kuten hindulaisuudesta. Lainaan vähän Salman Rushdien kirjaa "Keskiyön lapset" (s. 245):

"Ajatelkaapa tätä: historia, sellaisena kuin minä sen tulkitsen, astui uuten vaiheeseen 15. elokuuta 1947 - mutta toisenlaisen tulkinnan mukaan tuo väistämätön päivämäärä ei ole sen enempää kuin ohikiitävä hetki Pimeyden Ajassa, Kali-Yugassa, johon kuolevaisuuden lehmä on jätetty seisomaan yhdellä jalalla hoippuen!

Kali-Yuga - häviöheitto meidän kansallisessa noppapelissämme, pahin kaikesta, aika jolloin miestä arvostetaan omaisuutensa mukaan, jolloin intohimosta tulee miesten ja naisten ainoa yhdysside, jolloin valheellisuus tuo menestyksen (onko siis mikään ihme, että minäkin tällaisena aikana olen sotkenut hyvän ja pahan?)...alkoi perjantaina 18. helmikuuta 3102 eKr ja jatkuu vaivaiset 432000 vuotta!

... minun on syytä lisätä, että Pimeyden Aika ei ole sen enempää kuin neljäs vaihe tämänhetkisessä Maha-Yuga -syklissä, joka on kaiken kaikkiaan kymmenen kertaa niin pitkä; ja kun muistetaan että yhteen ainoaan Brahman Päivään tarvitaan tuhat Maha-Yugaa, ymmärrätte mitä tarkoitan suhteellisuudella"

:)
:)
:)
:)

Ofelia (nimimerkki)

Stephen Hawking sanoo eräässä teoksessaan, että tieteen suurin ongelma ei ole se, ettemme löydä oikeita vastauksia, vaan se, ettemme osaa tehdä oikeita kysymyksiä.

Uskonnot ovat pyrkineet vastaamaan niihin kysymyksiin, joihin ei ole vastausta vallitsevassa tieteessä.

On tyhmää ylimielisyyttä kuvitella, että nykyisellä tieteellä on vastaus olemassaolon kysymyksiin. Nykyiselläänkin uskonnot pyrkivät täydentämään tieteen aukkoja, joskin huonolla menestyksellä. Käymme keskustelua siitä, mistä elämä tuli ja milloin, mutta emme edes tiedä mitä elämä on. Enkä nyt puhu filosofisessa mielessä.

Eräs kummallinen piirre on myös uskonnoissa. Ne koostuvat ehdottomista dogmeista, joita ei saa arvioida. Ne sanovat edustavansa muuttumatonta tietoa. Todellisuudessa se, mikä ei muutu ja kasva on kuollutta. Joku filosofeista käytti Jumalasta nimitystä: perimmäinen totuus. Minä pidän siitä määritelmästä.

Se, että uskontoja käytetään vallan ja erottelun välineinä, ei ole sinänsä uskontojen vika. Isä meidän, mutta ei isä teidän, eikä missään nimessä isä heidän.

Zeeva Ehrola

Ihmiskunta on kautta aikojen tutkinut luontoa ja halunnut tietää sen merkitystä – ja mikäli sillä kaikella on merkitystä – niin mikä on ihmisen oma rooli tässä suunnitelmassa?

Syyn ja seurauksen ketju läpäisee kaiken ympärillämme, eli toisin sanoen mitään ei ole luotu ilman tarkoitusta.

Fyysisten kappaleiden maailmassa pätevät tietyt liikeratoja koskevat lait.
Myös kasvien ja eläinten maailmassa vallitsee vastaavanlainen logiikka.
Mutta peruskysymys siitä, - mitä varten tämä kaikki,- eli me ja koko meitä ympäröivä maailma, on olemassa, pysyy yhä ilman vastausta.

Maailmassa ei liene yhtäkään ihmistä joka ei olisi ainakin kerran elämässään pohtinut tätä kysymystä. Nykytieteen teorioiden mukaan maailmaa hallitsevat muuttumattomat luonnonlait, joihin emme kykene vaikuttamaan.

Ainoa tarkoituksemme on viisaasti soveltaa näitä lakeja noin 70-120 elinvuotemme ajan, jotta sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti valmistaisimme tietä tuleville sukupolville. - Mutta mitä tarkoitusta varten? - "Onko ihminen yksinkertaisempien eliöiden evoluution tulos?"

Ensimmäisten tutkimusten alkaessa, - tuhansia vuosia sitten - ihmiskunta eli paljon lähempänä Luontoa mitä tänä päivänä. He tunsivat olevansa suoranaisessa suhteessa Luontoon ja riippuvaisia siitä.

Heillä ei myöskään ollut tarvetta irtaantua siitä, sillä he eivät olleet niin itsekeskeisiä, kuin ihmiset nykyään - vaan he kunnioittivat, jopa pelkäsivätkin Luontoa ja kuitenkin halusivat olla osa sitä.

Yksi suurimmista tutkijapioneereista oli Abraham. ( Patriark, eli 3800 vuotta sitten, kuuluen Babylonialaiseen beduiiniheimoon).
Hän tutki Luojan/Luonnon suunnitelmaa syvällisesti ja kertoi siitä myös muille. Hän tajusi kuinka tärkeää ihmisten on ymmärtää täydellisesti Luojan suunnitelma – sillä se on ainoa tapa välttää kärsimys ja pelko tässä maailmassa. Tätä hän yrittikin opettaa kaikille niille, jotka vain halusivat kuunnella häntä.

Se, miten luemme näitä Raamatullisia tekstejä - on jokaisen aivan oma asia. Joku etsii sieltä vain pelkkää historiallista tietoa ja väittelee siitä. Toiset löytävät sieltä niin paljon syvällisempää - vai sanoisinko korkeampaa tietoa, joka avaa samalla portin aivan uuteen ulottuvuuteen.

Nämä pyhät kirjat ovat kirjoitettu meitä varten jotka haluavat tietää mistä tässä maailmassa ja meidän olemisessa on tarkoitus?
Tietoa EI voi tuputtaa kenellekään, sillä jokainen käy omaa polkuaan.
Kun aika on oikea - ja ihmisen halu sillä tasolla, - niin tietoisuus kasvaa ja ihminen alkaa korjaantumaan sisältäpäin.

Ja se on ainoa tarkoitus elämässämme.
Korjaantuminen.

Kaikki miettivät jossakin vaiheessa elämässään, että - MIKÄ on se VOIMA - joka pyörittää tätä kaikkea?

Kun se on kaikkialla - liikkumattomassa, vegetatiivisessa ja liikkuvassa!
Me elämme tämän voiman / systeemin sisällä. Ja eläminen siinä on tiettyjen Lakien alaisuudessa ja nämä Lait on syytä opetella ja ennekaikkea sisäistää.

"Sitä niitämme - mitä kylvämme".

- olisiko jo aika alkaa kylvämään hyvyyttä?

Naama (nimimerkki)

#13, Z.E.:"- olisiko jo aika alkaa kylvämään hyvyyttä?"

- Vastaan edellisen kommenttini (#11)
Kali-Yuga -aikakauteen viitaten, että eipä taida olla vielä.

E.m. hindulaiskäsitykseen nojautuen voisi vaikka todeta, että Pimeyden Ajassa (kestää vuoteen 428898 jKr) ei ihmisen kylvämä hyvyys idä.

Palataan siis kasvisruokapäivien, säiliöturkiksien, aborttikiellon, positiivisen syrjinnän, mamuilun ja monikulttuurin kysymyksiin syvemmin 426888 vuoden kuluttua. Vähän kärsivällisyyttä pliis piiperöt, elämänsuojelijat, punahöttöläiset ja erkoopeeläiset -
niin muodoin kuin myös sekä urantilaiset että muut uususkontolaiset ja yhdistetyt valon lapset
uusissa ja vanhoissa ulottuvuuksissa!
भगवान के नाम

(ja kyllä, tämä on tarkoituksellisesti "viritetty" kommentti)
;)

Vapaa äänestäjä (nimimerkki)

Uskonnot ovat historian törkeimpiä huijauksia ja parhaiten kannatavia liiketoimia. Uskonnot ovat pitkällisen tuotekehittelyjen tuloksia. Ne ovat kukeneviä sitomaan ihmisen verkkoonsa. Uskovainen menettää sielunsa täysin ja oln yleensä ajatuskyvytön uskontonsa sisäisissä asioissa. Ei oel niin mieltöntä asiaa, jota uskovaiselle eio vois opettaa totuutena. Näissäkin blokeissa on joukko kommunistiuskoisia, jotak vieläkin kiivailevat historian totuukisa vähätellen. Uskovaiselle ei riitä suunnaton määrä luonnonsta tehtyjä havaintoja. Tästä hyvinä esim. ovat uskovaisten luomisoppi ja kommunistinen talous. Äärimmäinen joukko näitä uskonnollisia kuvitelmien vastaisia havaintoja ei merkitse uskovaiselle mitään. Ei vaikkei yhtään myönteistä havaintoa tue järjetöntä uskonnollista kuvitelmaa.
Laemmilla yhteiskunnallisilla tasoilla ei juuri tapaa uskonnoton ihmistä. Ateismikin on heille uskonto. Siten heille on tyypillistä syvä sitoutumien uskontoihin. Uskonnollisuus merkitsee minuutensa ytimen luovuttamista jollekin toiselle, joka omaa ehdottoman käskyoikeuden. Uskonnoissa ihminen menettää sielunsa "saatanoille" ja menettää vastuullisuutensa. Seuraukset ovat olleet hirvittäviä ja kommunistien uskonvainoissa tappamien ihmisten luku on valtava. Mitään häpeää nämä teollisen murhaamisen ammatilaiset eivät ole osoittaneet häpeävänsä telkojaan, vaan pitävät asioiden muistelua epähienona tai valittavat olleensa käskyvallan alaisia sotilaita. Uskontojen merkitys moraalin lähteenä on ed. pohjalta aika heppoisalla pohjalla. Monia uskontoja leimaa omituinen suhtautumien ihmisen lisääntymiseen.

tottakai itää :) (nimimerkki)

Muutos lähtee aina ihmisestä itsestään, koskaan ei ole liian aikaista muuttua. Tai ainakin yrittää muuttua paremmaksi ihmiseksi.

Hyvänä ohjenuorana on "Älä tee toiselle sitä - mitä et haluaisi itsellesi tehtävän". Lisäksi "Rakasta lähimmäistäsi - niinkuin itseäsi" - toimii!!!

Kokeilkaa! :)

Ihmiskunta on jo kuilun partaalla. Oletteko huomanneet kuinka ihmiset muuttuvat kun joku valtava luonnonkatastrofi tapahtuu?
Yht'äkkiä löytyy valtavasti resursseja jotka kiirehtivät auttamaan!

Kukaan ei kysele - mitä tai mihin uskontokuntaan kärsivä ihminen kuuluu - vaan ihminen on "ihminen-ihmiselle"....

Miksi ihmiset ovat "ihmisiä-ihmisille" vain sen ajan?

Sen jälkeen ihminen itsekeskeistyy - ja taas on aikaa riidellä uskonnoista yms...

Kummallista...

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KOMMUNISMI, KOKO KANSAN PÄÄMÄÄRÄ, KETÄÄN EI JÄTETÄ

Se kertoo paljon, kun yksikään uskonto ei julista, että vapauttakaa itsenne sortajistanne.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

KOMMUNISMI, KOKO KANSAN PÄÄMÄÄRÄ, KETÄÄN EI JÄTETÄ

Kaikki orjuuttamisen muodot on ensin tiedostettava sellaisiksi, ennen kuin orjuuttamisesta voi vapautua.

Naama (nimimerkki)

Nimimerkki vapaa äänestäjä lausui jossain toisen blogin kommenteissa että uskonto on rasismia.
Allekirjoitan, näinhän se on.

Toivottavasti niistä kuitenkin kehittyisi mahdollisimman pian "vertailevaa kielitiedettä"! Nimittäin ennenkuin on liian myöhäistä...
:)

Tuukka (nimimerkki)

Bloggaajalle ja muille vinkiksi, että kannattaa tutustua Sylvi Sanni Mannisen kirjoihin, kuten Ihmisen monet todellisuudet.

Tämä video jossa kerrotaan kautta aikain ihmiskuntaa ohjanneista olennoista on myös mielenkiintoinen:

http://www.youtube.com/watch?v=KNZ2xve0zzI

Toimituksen poiminnat